Wilhelm – en liten cirkusartist

Publicerad

Norrköpings ungdomscirkus har det senaste året gjort en extra satsning på att få in barn med funktionsnedsättningar och deras syskon och kompisar i verksamheten.

Träningslokalerna har byggts om för att tillgänglighetsanpassas och barnen är med i de cirkusföreställningar man har varje år.

Linda och Stefan Karlström har en son som heter Wilhelm. Han är tio år, har Downs syndrom och har fått testa en rad olika sporter, men cirkus är det som fungerar bäst. Lindas förklaring är att miljön är lugn, gruppen inte så stor, instruktionerna tydliga och att det finns så mycket olika saker att prova på.

– Här är det okej att misslyckas, eller snarare att göra saker på sitt eget sätt, säger Stefan, och vi har ju sett att Wilhelm har utvecklats motoriskt och att han nu vågar prova på mer saker. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer