Winnerbäck återvänder till Linköping i ny film

Uppdaterad
Publicerad

Nu firar Lars Winnerbäck 20 år som artist, och han gör det med en biofilm. Där får vi se aldrig tidigare visade bilder och filmklipp.

Den 6 oktober har den nya dokumentärfilmen om Lars Winnerbäck premiär på biograferna. Under sina 20 år som artist har han varit känd för att vara sparsam med mediaframträdanden.

Filmen sammanfattar Winnerbäcks karriär och visar när han återvänder till barndomens Linköping och klipp från tidiga uppträdanden.

”Speglar en hel generations känslor”

”Mest av allt ger den en inblick i en extremt komplex människa som med alla sina svagheter och karaktärsdrag speglar en hel generations känslor”, skriver SF Studios i samband med att trailern nu släppts.

Vid sidan av Lars Winnerbäck återfinns i filmen Rolf Lassgård, Per Gessle och Melissa Horn. Regissör och producent är Øysten Karlsen, som står bakom succéer som ”Dag” och ”Lilyhammer”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.