Det var i augusti i år som en 31-årig man sköts ihjäl och en 39-årig kvinna skadades allvarligt i Emporia köpcenter. Foto: Johan Nilsson/TT

15-åring häktas för ytterligare två mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Den 15-årige pojke som misstänks ha mördat en 31-årig man och skottskadat en kvinna på köpcentrumet Emporia i Malmö i augusti anklagas för ytterligare två fall av försök till mord.

De nya brottsrubriceringarna framkom när 15-åringen på måndagen omhäktades av Malmö tingsrätt.

– Vi kommer att överklaga det beslutet. Vi får se om vi kan få en förändring i hovrätten, säger 15-åringens försvarsadvokat Johan Fernvall till TT.

Enligt åklagaren Michelle Stein fanns det risk för att ytterligare två förbipasserande personer kunde ha dödats i skottlossningen, rapporterar P4 Malmöhus. Åklagarmyndigheten uppger i ett pressmeddelande att brottsoffren är en vuxen och ett barn.

Nekar till mordförsök

Det var den 19 augusti som en 31-årig man dödades vid skottlossningen. Samtidigt skadades en kvinna, som råkade vara på platsen, svårt när gärningsmannen öppnade eld inne på köpcentrumet mitt i fredagsrusningen.

Pojken har erkänt mordet och att han orsakat kvinnan en kroppsskada, men nekar till mordförsök. Han nekar även till de två ytterligare fallen av mordförsök.

Tre andra män sitter sedan tidigare häktade misstänkta för medhjälp till mord.

Här är en sammanfattning av dödsskjutningen på Emporia:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning av dödsskjutningen på Emporia i Malmö – på 60 sekunder. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.