En skånsk tonåring är bland de skadade efter händelserna i Köpenhamn. Foto: Mads Claus Rasmussen/TT

16-årig flicka från Kristianstad skadades vid skottdramat i Köpenhamn

Uppdaterad
Publicerad

En 16-årig flicka från Kristianstad är en av de fyra som skottskadades på köpcentret Field's under söndagskvällen.

Två svenskar skadades, en av dem är en flicka från Kristianstad. Enligt Kristianstadbladet som varit i kontakt med flickan vårdas hon för sina skador på sjukhus i Danmark.

– Vi skulle köpa något att äta innan konserten. Men vi hann bara vara där några minuter innan vi började se folk springa i rulltrapporna, berättar hon för Kristianstadsbladet/Norra Skåne.

Flickan blev, enligt tidningen, skjuten när hon försökte ta sig ut. Hon var i Köpenhamn för att gå på konsert med en vän. Vännen ska vara oskadd.

Ringde sina föräldrar

Kristadstadsbladet har pratat med flickans mamma.

– Hon ringde själv och sa att hon blivit skjuten. Då var hon i ambulansen och på väg till sjukhus. Men – som det kan vara vid en konsert – så är det många som ringer samtidigt hit och dit. Samtalet bröts, berättar mamman.

Det tog ett par timmar innan föräldrarna kunde få klarhet i var deras dotter fanns. De åkte över till sin skottskadade dotter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer