Ett område på Segevång i Malmö har spärrats av efter ett misstänkt grovt brott. Foto: Firas Razak Tuma

16-årig flicka inte längre misstänkt som delaktig i Segevångsmordet

Uppdaterad
Publicerad

Den 16-åriga flicka som på tisdagen greps och anhölls för inblandning i mordet på Segevång i Malmö 5 december, har nu släppts och är inte längre misstänkt. Det meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

16-åringen greps och anhölls på tisdagseftermiddagen. När SVT nådde åklagare Hans Harding på onsdagförmiddagen så ville han inte närmare kommentera ärendet.

Strax före klockan 14 på onsdagen kom så pressmeddelandet att flickan helt avförts som misstänkt. Där står det: ”Förundersökningsledaren kammaråklagare Hans Harding har i dag beslutat att hon ska släppas fri, eftersom hon inte längre är misstänkt i ärendet.”

Häktades i måndags

Mordet inträffade på eftermiddagen 5 december i Sege park.

I måndags häktades två män, 19 respektive 21 år gamla, misstänka för dödsskjutningen. Båda nekar till dådet.

Enligt uppgifter till SVT ska den mördade 20-åringen ha varit ute med en vän, när en tredje kille skulle möta upp dem. Då dök ytterligare två män upp och skjutningen skedde kort därefter. Det var den sjunde dödsskjutningen i Malmö i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.