Pojken misshandlades vid Rosengårds centrum i Malmö Foto: Anders Magnusson

16-åring fortfarande på sjukhus efter misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En 16-årig pojke fördes till sjukhus efter att ha blivit misshandlad vid Rosengårds centrum på lördagseftermiddagen. Han är fortfarande kvar på sjukhus efter att ha förts från akuten till intensiven.

Larmet kom till polisen strax före klockan 15 på lördagen efter att den skadade pojken hittats utomhus. Platsen spärrades av och tekniker skickades dit. Pojken fördes till sjukhus med okända skador.

– Vi håller på och förhör vittnen och bilden börjar klarna, sa Evelina Olsson som är presstalesperson hos polisen kort efter händelsen.

Grov misshandel

Hon betonade att det inte rör sig om någon skottlossning, men var i övrigt förtegen.

– Det har varit en teknisk undersökning på platsen. Snart kommer avspärrningen hävas, sa Katarina Rusin, presstalesperson hos polisen, senare under kvällen.

Händelsen rubriceras som grov misshandel. Pojken är kvar på sjukhus, men polisen hoppas kunna höra honom under söndagemn.

Region Skåne berättade under eftermiddagen att pojken nu intensivvårdas. Hans skadeläge är i övrigt oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.