Olivia Forsberg efter vinst i bronsmatchen. Foto: United World Wrestling

17-åriga Olivia tog VM-brons i brottning

Publicerad

Olivia Forsberg från Dalby BK tog brons i ungdoms-VM i Bulgarien under fredagen. Det var dessutom hennes första världsmästerskap.

– Det var jätteroligt, jag var chockad, säger 17-åringen.

När SVT Nyheter Skåne når henne har hon just firat med pasta carbonara på hotellet i Sofia, Bulgarien. Mästerskapet är hennes andra internationella tävling för ungdomslandslaget i brottning.

– Det var mitt första VM, så det var kul att det gick så bra. Det är skönt att känna att allt slit har varit värt det, säger Olivia Forsberg.

Vägen till bronset gick genom vinst på fall mot Tunisien och Kina, en förlust mot Ukraina som gick till final. Därmed blev bronsmatchen mot Indien, en match som Olivia vann på poäng med 5-0.

Mamma Petra var på plats i Bulgarien och firade den nyblivna bronsmedaljören med en kram. Foto: Privat

Drömmen: OS

Till vardags går hon på Klippans brottningsgymnasium och brottas i Dalby BK. Tidigare i år deltog hon i ungdoms-EM där hon slutade på en niondeplats.

– Så det är kul att få lite revansch här i VM, säger hon.

Nu väntar lite välförtjänt vila, för att i höst börja uppbyggnadsträning då hon går upp i juniorklass.

– Drömmen är OS, det är det största man kan uppnå. jag vill bli så bra jag kan bli, säger Olivia Forsberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.