Foto: TT/Arkivbild

19-åring anhållen för att släpat fotgängare efter bilar

Uppdaterad
Publicerad

Fyra identiska fall av misshandel där fotgängare har släpats efter rullande bilar har förbryllat Malmöpolisen. Nu har en 19-årig man gripits misstänkt för övergreppen.

Under drygt en veckas tid rapporterade fyra olika personer om identiska övergrepp i Malmö och Lund. En bil har kallat på uppmärksamhet från fotgängare och frågat efter vägen.

– Efter det så har man räckt ut en hand från bilen för att tacka för hjälpen, då har man tagit ett hårt grepp om personerna och bilen har börjat köra, säger Nils Norling.

LÄS MER: Fotgängare släpas efter rullande bil

Tips ledde fram till gripandet

Tips från allmänheten har nu lett till att polisen har kunnat gripa en 19-årig man som nu sitter anhållen.

– Vi har fått in uppgifter om en bil som ska han använts i det här, vilket har gjort att vi har sökt efter en specifik bil. Det är en uppmärksam patrull som under eftermiddagen ser en bil som stämmer överens med beskrivningen och som dom misstänker kan varit inblandad i händelserna.

På vilket sätt stack bilen ut?

– Vi har varit försiktiga kring signalementet, vi vill få in helt ofärgade vittnesupgifter och vi är fortfarande intresserade av ytterligare observationer, därför vill vi inte gå in på några detaljer om bilen.

Misstanke om fler inblandade

Den nu anhållne mannen är misstänkt för grov misshandel. Vittnen har talat om att fler personer ska ha suttit i bilen.

– Initiala uppgifter har talat om att det varit två personer i bilen, så det kan bli aktuellt att åtminstone hämta in ytterligare en person och förhöra upplysninsgvis.

Den misstänkte mannen är förhörd, men polisen vill inte gå in på hur han ställer sig till brottet. Inte heller om han uppgett något motiv till sina handlingar. Polisen är angelägen om att få in fler tips i ärendet.

– Man kan bara tänka sig själv, det måste vara otroligt jobbigt och skräckinjagande att drabbas av något sådant här.  Vi är väldigt glada att det går framåt i utredningen, vi kan inte riskera att något sådan här har hänt ,bara tur att ingen skadats allvarligare än så här.

Den man som drabbats i Malmö har skadat foten och klagat på kraftig smärta i hand och fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.