Foto: ScanpixVisa alla (5)
Visa alla (5)

200 grisar i lastbilsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Ett 40-tal grisar miste livet efter att en djurtransport med cirka 200 grisar ombord körde i diket i Skåne strax före klockan åtta på måndagsmorgonen.

Lastbilen med 200 grisar i flera plan, körde i diket och välte i en kurva utanför Hjularöds slott vid 8-tiden på morgonen.

Enligt räddningstjänsten klämdes många grisar fast och totalt ett 30-tal grisar dog inne i lastbilen. Andra tog sig ut från transporten och sprang runt i omgivningarna, bland annat i en intilliggande vattendrag.

Räddningspersonalen hade ett tufft jobb med att samla ihop de chockade grisarna och se till att djurtransporten inte kanande ner i vattendraget.

Vid 13.30-tiden hade alla levande grisar flyttats över till andra transporter och körts därifrån. Omkring tio skadade grisar som hittats utanför transporten, har fått avlivats.

Olyckan inträffade i närheten av Hjularöds slott en bit från Harlösa i Eslövs kommun.Räddningsfordon från Revinge, Lund och Löberöd skickades till platsen.

Väg 1100 från Viken till Hjularöd stängdes av i båda riktningarna i väntan på bärgning. Enligt senaste prognosen kommer den att öppnas igen 17.00.

Föraren av transporten fördes till sjukhus men klarade sig utan allvarliga skador.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer