Kvinnan blev oprovocerat attackerad när hon satt och väntade i en busskur i november 2019. Foto: Polisens förundersökning

22-årig man åtalad för det brutala våldet mot kvinna i busskur

Uppdaterad
Publicerad

Den första polispatrullen på plats trodde först att kvinnan var död. Men hon överlevde trots svåra skador efter att ha blivit attackerad av en 22-årig man medan hon satt i en busskur. Han åtalas nu för mordförsök.

Det var i november som en ung kvinna plötsligt blev attackerad medan hon väntade i en busskur på Lönngatan i Malmö. Våldet var omfattande och kvinnan fick mycket allvarliga skador efter att mannen slagit kvinnan upprepade gånger med en träregel och glasflaska.

Först när en bil med två vittnen passerade busskuren och tutade för att försöka avbryta misshandeln begav sig mannen av.

Polisen kunde gripa mannen samma kväll efter att polishundar fått upp spår efter honom. Några meter från busshållplatsen hittades träregeln i gräset.

Kvinnan fått stora skador

Kvinnan befann sig länge i djup medvetslöshet, men i december ska kvinnans tillstånd ha stabiliserats något. Däremot har kvinnan fortsatta skador som kommer ta lång tid att rehabilitera, enligt förundersökningen.

Den 22-årige mannen åtalas nu för mordförsök på kvinnan. Samtidigt är han åtalad för andra våldsdåd.

Misshandlade sin bror i somras

Han ska dessutom, enligt åtalet, ha försökt misshandla en man tidigare samma kväll. Åklagaren menar att en man förföljdes av den misstänkte med träföremålet. Men 22-åringen avbröts på plats av förbipasserande cyklister och det tilltänkta offret klarade sig oskadd.

Mannen åtalas också för att i somras ha misshandlat sin bror och jagat honom med en slägga.

Familjen ska bara dagar innan mordförsöket på kvinnan ha anmält mannen för hans psykiska mående och försökte få honom inlagd.

Den misstänkta mannen har erkänt brottet. Han visade sig lida av en allvarliga psykisk störning och har inte lämnat någon förklaring till varför han attackerade kvinnan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.