Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Kvinnan och mannen har haft en kärleksrelation, berättar Malin Paulsson, kammaråklagare. Hör mer om fallet i klippet. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Man erkänner att han dödade kvinnan på Näsby

Uppdaterad
Publicerad

På fredagsmorgonen hittades en kvinna död i ett studentboende på Olastorpsvägen i Kristianstad. Nu har en man häktats misstänkt för mord.

Mannen, som är i 35-årsåldern, har suttit anhållen sedan i fredags och erkänner att han dödade kvinnan. Det är dock oklart hur han ställer sig till mordmisstanken.

Han häktades på måndagen vid Kristianstads tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord.

Det var under natten mellan torsdag och fredag förra veckan som det enligt vittnen ska ha varit bråk i en byggnad med studentboenden i stadsdelen Näsby i Kristianstad. På fredagen gick polisen ut med att en kvinna i 30-årsåldern hittats död och att en man i 35-årsåldern anhållits misstänkt för mord.

”Haft en samborelation”

Det mesta av måndagens häktningsförhandling skedde bakom stängda dörrar men under början av förhandlingen framkom att mannen erkänner att han dödat kvinnan.

Så här säger åklagaren i fallet om mannen och kvinnans relation:

– De har haft en kärleksrelation, en samborelation. De har bott tillsammans, säger kammaråklagare Malin Paulsson.

Här är bilder från i fredags:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens tekniker undersöker studentfastigheten. Foto: Jens Christian

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.