Foto: arkiv

400 nya platser erbjuds i sommar på Lunds universitet

Uppdaterad
Publicerad

Lund kommer att erbjuda 400 nya platser på sommarutbildningarna. Efter regeringens förslag att ytterligare 6 000 studieplatser på universitet och högskolor ska inrättas i sommar är nu fördelningen på lärosäten klar, det rapporterar TT.

Trycket på vidareutbildning och kompetensutveckling ökar på grund av coronakrisen. Många sommarjobb uteblir och viljan att skynda på en utbildning genom sommarstudier ökar.

– Vi ser redan nu att rekordmånga söker sig till studier, förmodligen som ett resultat av krisen, säger Matilda Ernkrans (S), minister för högre utbildning och forskning till TT.

Lunds universitet kommer att erbjuda 400 nya platser i sommar efter regeringens förslag i vårändringsbudgeten. Högskolan i Kristanstad kommer att utöka sina sommarutbildningar med 200 platser, men på Malmö universitet kommer det inte att erbjudas fler platser än vanligt.

– Det är viktigt att alla de kurser som anordnas håller en god akademisk nivå, säger Ernkrans och poängterar att förslaget har planerats i nära dialog med lärosätena.

En stor del av undervisningen kommer att ske på distans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.