Enligt polisens misstankar drevs upploppen på Rosengård på av ditresta människor. Foto: TT

Kvinna i 60-årsåldern anhållen efter Malmö-upplopp

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 60-årsåldern som misstänks ha drivit på upploppen i Rosengård efter koranbränningen i Malmö i slutet i augusti har anhållits. Hon misstänks för anstiftan till våldsamt upplopp, rapporterar Sydsvenskan.

– Jag kan säga att min klient förnekar brott. Men mycket mer kan jag inte säga om förundersökningen just nu. Hon är för närvarande fortsatt anhållen, säger hennes försvarsadvokat Anders Olsson till Kvällsposten.

Enligt polisens misstankar drevs upploppen på Rosengård på av ditresta människor, då bara fyra av de 14 personer som är misstänkta för våldsamt upplopp kommer från det området.

Upplopp i Malmö efter koranbränning

Åklagaren Tomas Olvmyr som leder utredningen är än så länge förtegen om detaljerna.

”Jag kommenterar inte om någon är frihetsberövad i dagsläget”, skriver han i ett mejl till TT.

De våldsamma upploppen på Rosengård skedde efter en koranbränning samt en icke tillståndsgiven manifestation på Stortorget i Malmö. Tre danskar fördes bort från torget av polis, misstänkta för hets mot folkgrupp efter att ha sparkat på koranen.

Under oroligheterna ska det även ha ropats antisemitiska slagord, vilka polisen utreder som hets mot folkgrupp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Upplopp i Malmö efter koranbränning

Mer i ämnet