Flyktingtält sätts upp i Revinge

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att ett tältläger etableras i Revinge i Skåne. Boendet ska ha plats för 375 personer, meddelar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Arbetet med att uppföra boendet inleds nästa vecka. Tidigast den 24 oktober ska tältboendet kunna tas i bruk, skriver MSB i ett pressmeddelande.Det går inte att säga när de första asylsökande kommer att flytta dit.

– Hela anläggningen kommer inte att vara klar nästa lördag, men det skulle kunna vara möjligt att ordna boende för en del personer då, säger Ann-Charlotte Zackrisson, enhetschef vid MSB till TT.

Just nu söker Migrationsverket i hela landet efter platser där tältläger för flyktingar kan sättas upp. Ett av alternativen är ett område i Revinge som tillhör Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, och på fredagskvällen kom beslutet att Revingeområdet upplåts till tältläger.

Här finns redan ett femtiotal afghanska ungdomar i två hotellbaracker vilka normalt innehåller kursdeltagare på denna utbildningsinstitution i regi av MSB.

– Kursdeltagarna får bo på riktiga hotell istället, säger Dennis Ohlsson som är en av de på MSB som undersökt möjligheten att sätta upp flyktingtält på området.

Han visar oss en äng som känns mjuk och ojämn när vi går över den.

– Egentligen är denna sanka mark olämplig för tält om vi inte bereder den med exempelvis makadam, men då går det inte att flytta in flyktingar redan nästa vecka, säger Dennis Ohlsson, som har den egentliga titeln beredskapstjänsteman.

Det är tänkt att 75 tält ska kunna sättas upp med fem sängar i varje. Det innebär att 375 flyktingar skulle få plats på området. Dennis Ohlsson som själv bor i närbelägna Revingeby säger att det hittills inte varit något problem med att det finns 50 flyktingar i barackerna.

– De är ju inte ute och rör på sig särskilt mycket heller. Men det är klart om det kommer ytterligare 375 så kanske det märks mer även om jag inte tror att det blir några problem med detta, säger Dennis Ohlsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.