Foto: Firas Razak

Ägaren: ”Vi luras inte”

Uppdaterad
Publicerad

Ägaren till företaget Meatsson förnekar att de har sålt polskt kött under svensk flagg.

– Till ICA har vi bara levererat svenskt kött. Vi luras inte, säger ägaren Ibrahim Noumerei, till SVT.

Meatsson får sälja kött direkt till konsumenter i sin affär i Helsingborg. Att det samtidigt, utan tillstånd, har pågått en kötthantering i mycket större skala i fastigheten var obekant för miljöförvaltningen till helt nyligen.

Enligt miljöförvaltningen har det importerade köttet sålts som 100 procent svenskt. Men ägaren hävdar att de har sålt både svenskt och utländskt kött.

Det utländska köttet är halalslaktat utan bedövning och kommer från Polen, Irland och Nederländerna. Men det har inte sålts till ICA hävdar Ibrahim Noumerei.

– Vi säljer också kött från svenska slakterier.

Men hur kommer det sig att det bara fanns kött från polska slakterier i lokalen när miljöförvaltningen gjorde kontrollen?

– Vi hade tagit in extra mycket halakött på grund av ramadan, det var därför det bara fanns utländskt kött i lokalen då, säger Ibrahim Noumerei.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.