– Möllevångstorget är inte vad det var, säger Bob Alam. Foto: SVT

Tiggare uppges vara aggressiva på Möllevångstorget

Uppdaterad
Publicerad

Möllevångstorget i Malmö tappar allt fler besökare. Enligt handlare och krögare beror det på att ficktjuvar härjar i området och att tiggare blivit alltmer aggressiva mot kunder och kroggäster.

Ingen av handlarna på Möllevångstorget vill ställa upp för intervju, men när SVT Nyheter Skånes kamera inte är på säger de alla samma sak: Några av tiggarna är aggressiva, andra stjäl från handlare och kunder.

Tappat många gäster

På restaurangerna runt torget märker man också av problemet.

– Några försöker sälja sex på toaletterna, andra tigger på ett grovt sätt och väldigt våldsamt, säger krögaren Bob Alam.

Det började för två år sen, och problemet blir bara värre, enligt honom.

– Det blir grövre och grövre och bara för några dar sen blev en person knivskuren, säger han. Det här gör nu att många kunder flyr Möllevångstorget. Det drabbar både handlare och krögare.

– Vi har tappat väldigt många gäster och om man tittar sig omkring ser man att det inte är mycket folk. De vågar sig inte hit. Möllevångstorget är inte vad det var, säger Bob Alam.

Möte med polisen

På torsdagskvällen var det ett möte mellan torghandlarna och polisen på Stadshuset i Malmö. Berättelserna var många, och polisen lyssnade med förvåning.

– Vi har inte varit medvetna om det här. Jag tittade på vår statistik över antalet anmälningar, men det har inte varit något anmärkningsvärt, säger Carl-Axel Andersson, kommunpolis i Malmö.

– Nu har handlarna berättat, och jag ska nu ta upp det med mina chefer, och se vad vi kan göra. Det kan handla om ökad patrullering på torget. Vi kanske också ska sätta in speciella åtgärder mot fickstölderna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.