Foto: Henrik Montgomery / TT

Åklagaren redo att väcka åtal mot Patrick Reslow (SD)

Uppdaterad
Publicerad

Förundersökningen om misstänkt bedrägeri mot riksdagsmannen Patrick Reslow (SD) är nu klar.
– Det betyder inte att jag kommer att väcka åtal, men det är mycket som talar för det, säger chefsåklagare Joakim Zander.

Malmöpolitikern Patrick Reslow misstänks för misstänkt bedrägeri i samband med tjänsteresor, som först granskades av Aftonbladet. Reslow ska enligt misstankarna ha låtit skattebetalarna stå för boendekostnader vid tjänsteresor då familjemedlemmar varit med.

Chefsåklagare Joakim Zander vid Särskilda åklagarkammaren i Malmö har lagt ner misstankarna om bedrägeri i samband med en tjänsteresa till Singapore. Däremot kvarstår misstankarna vad gäller flera resor i Sverige.

Inväntar svar från Reslow

Förundersökningen är nu färdig och den har skickats till Patrick Reslow, som nu har möjligheten att invända mot innehållet.

– Det kan komma synpunkter som gör att jag behöver tänka om, säger Joakim Zander som väntar på svar från Reslow till den första november.

Patrick Reslows advokat Jan-Anders Hybelius hälsar via sin sekreterare att han inte har någon kommentar i nuläget. SVT har sökt Patrick Reslow både via telefon och mejl utan att få något svar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer