Patrick Reslow, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna. Foto: TT

Reslow (SD) misstänks ha åkt på familjesemester för skattepengar

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagsledamoten Patrick Reslow (SD) är i blåsvädret igen och misstänks för att ha låtit riksdagen betala när familjen följde med på konferens i Singapore. Enligt Aftonbladet har han vid flera tillfällen bott i sviter, lägenheter och familjerum i samband med tjänsteresor.

Patrick Reslow har sagt till Aftonbladet  att han bodde själv på hotellet  men en anställd på hotellet i Singapore menar att hela familjen bodde i rummet under resan i januari.

– Reservationen är för två vuxna och ett barn, säger en anställd på det femstjärniga hotellet till tidningen.

Skattebetalarna misstänks ha fått stå för notan på över trettiotusen kronor. Riksdagens regler säger att ledamöter måste stå för 25 procent av kostnaden om de har medföljande personer som övernattar.

När Patrick Reslow tidigare konfronterats med uppgifter om att han haft familjen med på resor och bott på hotell utan att redovisa det har han sagt: ”I vissa fall, eller i nästan alla de här fallen, har jag bokat in hotellen i syfte att familjen ska åka med. Sen följde de inte med, men kvar i bokningen står det att det är tre personer som ska bo i rummet, men det är bara jag som bor där”, säger han till Sveriges Radios Ekot.

En utredning pågår om det här är brottsligt.

Patrick Reslow kommer från Malmö och har suttit i riksdagen sedan 2010, då för moderaterna. 2017 bytte han parti till Sverigedemokraterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.