Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Albin vägde bara 550 gram när han föddes och vårdades på sjukhus under flera månader. Nu är han hemma och mår bra. Hör föräldrarna berätta i klippet. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT/Privat bild

Albin från Immeln föddes i vecka 23 – vägde 550 gram

Uppdaterad
Publicerad

Han fick en tuff start i livet – men nu gurglar och skrattar Albin Norlin som vilken annan bebis som helst hemma i byn Immeln i nordöstra Skåne. Han föddes i vecka 23 – och efter månader på sjukhus i Lund och Kristianstad fick han och föräldrarna till slut komma hem.

Ina Norlin var gravid i vecka 23 när hon fick ont i magen. Detta var i februari i år. Under ett läkarbesök visade det sig att livmodertappen redan öppnat sig – och färden gick då med ambulans till Skånes universitetssjukhus (Sus) i Lund.

– Jag var jättechockad – det var ju inte det man trodde, att det var något på gång, säger Ina Norlin.

Efter några dagar på Sus genomfördes ett akut kejsarsnitt och sonen Albin föddes, något som Kristianstadsbladet rapporterat om.

Tarmarna slutade fungera

Efter födseln följde en vår på sjukhuset. Albin var illa ute flera gånger – till exempel slutade hans tarmar fungera helt en gång – och föräldrarna beskriver tiden som en berg- och dalbana.

– Man är så maktlös. Som förälder kan man inte göra något annat än att finnas där, säger Ina Norlin.

Beskrivs som envis

I somras fick familjen till slut komma hem från sjukhuset. Föräldrar beskriver sonen som envis.

– Det är vi tacksamma för. Det var ju ändå det som gjorde att han överlevde, säger Ina Norlin.

I videoklippet får du se flera bilder på Albin från sjukhustiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.