Äldre kvinna bestulen av falska poliser

Uppdaterad
Publicerad

En 95-årig kvinna blev under måndagskvällen bestulen av falska poliser i sin bostad i centrala Malmö. Enligt polisen ska gärningsmännen fått med sig bankort och smycken.

Det var vid 19-tiden på måndagskvällen som polisen fick ett samtal från den äldre kvinnans släkting. Han berättar att den 95-åriga kvinnan blivit bestulen av två personer som uppgav sig för att vara poliser.

Gärningsmännen uppges ha sagt till kvinnan att hon skulle lämna ifrån sig bankkort med kod, vigselring och andra smycken.

– Gärningsmännen har lämnat platsen. Vi håller förhör med kvinnan, säger Calle Persson, presstalesperson hos polisen.

Rubriceringen kommer bli grov stöld och föregivande av allmän ställning.

Hänt tidigare i Skåne

Det har även hänt tidigare att gärningspersonerna utgett sig för att vara poliser, och visat upp polisbrickor eller något liknande. För några månader sedan skedde äldrerån i Trelleborg där gärningspersoner riktade in sig på polsktalande personer och själva pratade polska.

Under söndagen rånades två äldre kvinnor i 90-årsåldern, varav en i Limhamn, i sina hem. Polisen uppmanar nu till vaksamhet. En polis kommer exempelvis aldrig att åka hem till någon för att hämta ett bank- eller kreditkort.

-Det är bra att prata med sina släktingar som bor ensamma och är i äldre ålder, säger Calle Persson, till TT.

Ingen har gripits för de senaste äldrebrotten i Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.