Matcherna pausas men det betyder inte att de inte kommer spelas senare på säsongen, betonar Skånska ishockeyförbundets ordförande Magnus Karlsson. Foto: TT

Alla skånska hockeyserier sätter stopp för matcher

Publicerad

Från och med idag kommer inga matcher spelas i de skånska serierna. Varken för juniorer, ungdomar eller seniorer upp till hockeytrean. Anledningen är att flera föreningar har blivit hårt drabbade av corona.

– Vi vill ta det försiktigt och vi måste göra någonting, säger Magnus Karlsson som är ordförande i Skånes hockeyförbund.

Flera hockeyklubbar har haft problem med coronasmitta under hösten. Enskilda matcher har ställts in tidigare men ishallar har också stängts igen hos klubbar som Glimma, Åstorp och Kirseberg.

– Fem av sex föreningar i hockeytrean i Skåne har smitta i klubbarna och den vill vi såklart begränsa genom att man inte möter andra lag, säger Karlsson.

Huruvida träningar kommer bedrivas under nästa vecka är upp till varje klubb.

– Vi vill att de fortsätter träna men att man håller sig på hemmaplan. Spelarna i varje lag har ju träffats hela tiden och vi vill att man ska fortsätta sin träning så länge man är frisk.

Regionala serier pausas

Tävlingskommitén i Region syd har även beslutat pausa alla regionala serier där skånska lag deltar. Där finns skånska lag som spelar i hockeytvåan och damettan.

– Vi vill undvika att man far från ishall till ishall. Vissa lag vill inte åka till en del andra föreningar där smitta finns så då är det bättre att pausa spelet.

Matchpaus kan förlängas

Det är två omgångar som inte kommer att spelas för de flesta lagen. Ett nytt möte kommer att hållas den 28/10 om matchapausen kommer att förlängas eller inte.

– Det pausade spelet kan absolut förlängas ytterligare. Det beror helt och hållet på hur smittspridningen ser ut då. Men detta är bara pausade matcher, förhoppningsvis kommer vi kunna spela dessa matcher senare.

Serier som pausas:

Hockeytrean

Södra FJ18 div 2

A1/A2

B1/B2

C1/C2

DM – samtliga årskullar

Regionala serier

U16, J18 och J20 Regional Syd

J18 och J20 Division 1

DamEttan Södra

HockeyTvåan Södra

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.