• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Thomas Bull, polisens hatbrottsgrupp, berättar om bristen på vittnen till hatattacken i Kroksbäck. Foto: Scanpix

”Alla vi talar med fördömer misshandeln”

Uppdaterad
Publicerad

Alla polisen talar med fördömer överfallet på den som i söndags misshandlades i malmöstadsdelen Kroksbäck. Ändå är det svårt att få vittnen att träda fram.

Alla polisen talar med fördömer överfallet på den som i söndags misshandlades i malmöstadsdelen Kroksbäck. Ändå är det svårt att få vittnen att träda fram

Thomas Bull som leder malmöpolisens hatbrottsgrupp är frustrerad över att man ännu inte fått in något bärande vittne till misshandeln.

Misshandel på gångbro

– Såväl kringboende som kriminella som vi har talat med reagerar med bestörtning på dådet. Därför förvånar det mig, med tanke på att det har funnits så mycket folk på platsen, att inte någon lyfter luren och lämnar ett tips.

Han tror också att misshandeln kan finnas dokumenterad.

– Jag är övertygad om att någon måste ha filmat på platsen, säger Thomas Bull.

Polisen har fått in en del tips men de är svåra att värdera.

Eftersom att tipsaren ofta är anonym, kan vi inte ställa några kontrollfrågor, säger Thomas Bull.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misshandel på gångbro

Mer i ämnet