Ayham Saraia vaknade under branden och fick hoppa ut ur fönstret. Foto: Susanne Nord

De tvingades fly i bara underkläderna

Uppdaterad
Publicerad

De som hyr i det gamla vandrarhemmet i Snårestad hjälptes åt att komma ut när det började brinna.

Flera berättar hur de sprang runt och knackade på fönstren för att folk skulle kunna ta sig ut. Efter omständigheterna så gick det lugnt till.

Människorna som evakuerades ur huset fick strax efter midnatt skjuts till ett tillfälligt boende. Många av dem i bara underkläder. Allt är borta, berättar några av dem för oss.

– Jag vaknade och öppnade dörren och då brann det för fullt så jag fick hoppa ut genom fönstret i bara kalsongerna, säger Ayham Saraia.

– Alla kom ut och ingen blev skadad, det är viktigast, fortsätter han.

Mohamad Alkhudr spelade fotboll med sina kompisar när det började brinna. Foto: Susanne Nord

När alla samlats ute på gården fick de tillsammans flytta sig ut på Snårestadvägen. Där fick de vänta i upp till tre timmar innan de blev körda till ett tillfälligt boende. Grannar till vandrarhemmet berättar att andra bybor kom med mat.

– Jag var ute och spelade fotboll med kompisarna när det började brinna, säger Mohamad Alkhudr. Han har inget mer än kläderna på kroppen kvar och vad som kommer att hända nu vet han ingenting om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.