En bil körde in i ett stengärde utanför Tomelilla och fattade eld. Föraren fördes med ambulans till sjukhus. Foto: Anders Grönlund

Ung man död i trafikolycka utanför Tomelilla

Uppdaterad
Publicerad

En allvarlig olycka inträffade vid 15-tiden vid Sälshög utanför Tomelilla. Föraren, en 28-årig man körde av oklar anledning av vägen och in i ett stengärde. Under kvällen meddelade polisen att mannen dog av sina skador.

En personbil voltade vid 15-tiden på väg 1560 vid Sälshög utanför Tomelilla på Österlen. Vad som har hänt är oklart men personer som varit på platsen vittnar om att bilen ska ha kört in i ett stengärde.

Fordonet fattade eld

Enligt Gustav Sandell, inre befäl på Räddningstjänsten Syd var det bara en bil inblandad i olyckan som inträffade på en raksträcka. Bilen började brinna, men en förbipasserande privatperson stannade och släckte branden med sin egen brandsläckare.

– Räddningstjänsten arbetade för att snabbt få ut föraren som fördes till lasarettet i Ystad.

Vägen stängdes av i båda riktningar och bilen stod och läckte bränsle, enligt räddningstjänsten sannolikt motorolja.

Utredning väntar

Under kvällen meddelar polisen att föraren av bilen, en 28-årig man dog av sina skador. Hans anhöriga är underrättade. Orsaken till olyckan är okänd, och en trafikutredning kommer att genomföras. Bilen är tagen i beslag för en teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.