Ängelholm – Rögles arena vandaliserad

Uppdaterad
Publicerad

Ängelholmsklubben Rögles nya hemmaarena, Lindab Arena, vandaliserades kraftigt natten till söndagen. Det är bara en vecka sedan den invigdes och klubben uppskattar att värden för 300 000 kronor har förstörts.

De okända gärningsmännen har brutit upp ett 20-tal dörrar och krossat glasrutor. Även souvenirbutiken och ett gym har vandaliserats. Förödelsen upptäcktes vid sjutiden på söndagsmorgonen av driftteknikern Ted Bodelsson.

– Jag gick en runda med min chef och såg att de hade varit runt på flera platser här i huset. Det mesta de har brutit upp är kassalådor så antagligen är de pengar de har letat efter, säger Ted Bodelsson.

Lindab Arena, som kan ta emot 5 300 åskådare, invigdes med Rögles segermöte mot Färjestad förra helgen. På lördagen blev det Rögleförlust mot Brynäs, 3-4, i den nya arenan. De sista från hemmaklubben lämnade arenan vid midnatt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.