Foto: Mikael Nilsson

Man skottskadad efter rån – fortfarande ingen gripen

En man i 40-årsåldern blev skjuten i samband med att en lokal rånades vid Persborgstorget i Malmö. Det är den fjärde skottlossningen i staden på tre dygn.

Skottlossningen inträffade klockan 18.22 i samband med att föreningslokalen rånades på pengar. Vid tillfället befann sig två personer i lokalen.

– Två okända män rånade en föreningslokal och fick med sig en okänd summa pengar. I samband med rånet träffades en man av ett skott och han fördes med ambulans till sjukhus, säger Maya Forstenius, pressinformatör hos polisen.

Männen var svartklädda och maskerade och 40-åringen fick en pistol riktad mot sig, ett skott bränner av och han skadas lindrigt. Mannen togs omhand på plats av ambulans och blev lindrigt skadad.

– Vi är på plats med flera patruller och jobbar med att samla in information. Bland annat knackar vi dörr i närområdet och pratar med vittnen på platsen. Vi ska även försöka prata med den skadade mannen, sa Maya Forstenius kort efter skjutningen.

På måndagen har polisen ännu ingen gripen eller misstänkt.

Teknisk undersökning

Efter rånet flydde gärningsmännen. Platsen har spärrats av och polisen håller på att genomföra en teknisk undersökning.

Händelsen rubriceras som försök till dråp, grovt rån och grovt vapenbrott.

– Vi är intresserade av att komma i kontakt med alla som kan ha sett någonting eller har information att lämna kring händelsen, säger Maya Forstenius.

På måndagsmorgonen var fortfarande ingen gripen.

– Vi har fått in en del vittnesuppgifter men vi är intresserade av fler. Vi fortsätter att utreda detta, säger Jonas Arenfalk, inre befäl Malmö.

Tre skjutningar i fredags

I fredags inträffade det tre skjutningar i Malmö. Under natten sköts ett flertal skott med ett misstänkt automatvapen mot ett flerfamiljshus på Rosengård.

På fredagseftermiddagen blev en man skottskadad i stadsdelen Holma.

Cirka två timmar senare, vid 19.30-tiden på kvällen, skedde en ny skottlossning på Rosengård.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer