Ännu en skottlossning mot en lägenhet i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Tjugo över tolv natten mot onsdagen larmades polisen till en lägenhet på Nydala i Malmö. Väl på plats kunde de hitta flera hylsor utanför lägenhetsdörren och det fanns skotthål i dörren. I lägenheten var en kvinna och två barn.

Polisen pratade med kvinnan under natten men den tekniska undersökningen väntas pågå under dagen. Hittills finns det inga misstänkta.

Polisen vet inte om den här skjutningen har kopplingar till den lägenhetsskjutning som skedde under tisdagseftermiddagen.

– Det finns ju vissa likheter men det är alldeles för tidigt att säga någonting, säger Nils Norling som är presstalesperson för polisen i Malmö.

Även vid den skjutningen var det en kvinna och två barn som befann sig i lägenheten.

– Vi håller på att utreda eventuella kopplingar, säger Calle Persson, polisens pressinformatör.

Händelsen utreds som grovt olaga hot mot grupp och grovt vapenbrott.

”Många personer ska kollas”

Gårdagens skjutning mot en lägenhet på Eriksfältsgatan i Malmö har inga kopplingar till tidigare grova våldsbrott i staden, enligt Nils Norling:

– Det finns inga kopplingar till tidigare våldsbrott med dödlig utgång i stan. Vi tittar på personer som har anknytning till lägenheten, som av någon anledning vistas där ibland eller har anledning att vistas där.

– Därför tar det lång tid att utreda eftersom det är många personer som ska gås igenom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.