Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet tas du med till en tidningsredaktion för möss – där nyheterna bland annat handlar om ädelost. Foto: Bernard Mikulic/SVT

Konstnärskollektivet Anonymouse öppnar tidningsredaktion i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Konstnärskollektivet Anonymouse har slagit till igen i Malmö – den här gången har man öppnat en tidningsredaktion i miniatyr.

Anonymouse första miniatyrkonstverk dök upp 2016 och har följts av flera, som roat Malmöborna i vintermörkret.

Denna gång har en tidningsredaktion öppnats på Nikolaigatan.

De anonyma mössen har öppnat en tidningsredaktion på Nicolaigatan i Malmö. Löpsedlarna innehåller nyheter intressanta för möss. Foto: Johan Nilsson, TT

Löpsedlar med musnyheter

Alla nödvändiga ingredienser finns där, allt förstås i musstorlek. I lokalen finns en tryckpress. På väggarna hänger löpsedlar med nyheter som borde intressera möss.

Anonymouse första verk var musrestaurangen ”Il Topolino” och nötbutiken ”Noix de vie”. Andra konstverk har varit en tygaffär, en nöjespark och en bensinstation. Konstverken har spridits över hela världen via sociala medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.