Se hur minatyrskivbutiken ser ut i klippet ovan. Foto: Lucas Sjögren/SVT

Anonymouse öppnar skivbutik i Lund

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen meddelades att en en ny skivbutik öppnat i Lund. Butiken vänder sig till musiksugna möss och är en konstinstallation gjord av konstnärskollektivet Anonymouse.

Ricotta records är en skivbutik i miniatyr gjord med stor detaljrikedom. Den här typen av installationer har de senaste åren blivit vanliga i Malmö där bland annat en restaurang och ett tivoli för möss byggts upp.

I butiken skyltas med skivor gjorda av bland annat Veronica Formaggio och Destiny´s Cheese. Foto: Lucas Sjögren/SVT

I början av juli fick Lund sitt första Anonymousekonstverk i form av ett apotek samtidigt som gruppen meddelade att man under sommaren kommer att hemestra i Lund. Nu har Lund fått sin andra installation.

– De är så fina de här konstverken. Jag är mycket imponerad av arbetet, just att man kan jobba i den miniskalan, säger Annika Jeppsson, som svängt förbi Nygatan bara för att se skivbutiken.

Det finns även en anslagstavla för möss utanför butiken. Där söker bland annat bandet Bob Katt efter spelningar. Foto: Lucas Sjögren/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.