Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Artisten Tusse Chiza förvånade publiken och programledarna när det avslöjades att han var årets sommarskugga. Foto: Cecilia Jönsson Silfversparre/SVT

Årets sommarskugga avslöjas i Sommarlov

Publicerad

I varje års produktion av Sommarlov gömmer sig en kändis bakom Sommarskuggans dräkt. Denna gång var det artisten Tusse Chiza som överraskade publiken och programledarna.

På fredagen den femte augusti spelades programmet in där sommarskuggan avslöjades. Trots regn flockades publik för att äntligen se vem årets sommarskugga var.

Milou och Valdemar Runesson sitter i publiken med regnjackor på och är taggade på att se vem Sommarskuggan är.

– Jag tror det är varmkorven, säger Milou Runesson.

– Jag tror Oscar Zia, säger Valdemar Runesson.

Årets sommarskugga är Tusse Chiza

Artisten som är känd från Melodifestivalen, Tusse Chiza, träder fram när programledarna Alexander Hermansson, Ida On och Dante Zia sliter av dräkten och skrattar förvånat.

– Produktionen vet vem det är men vi programledare har absolut ingen aning, det är för att vi ska ge äkta reaktioner, berättar Dante Zia.

– Jag har kollat på Sommarlov sedan jag var åtta år till att jag var femton så att få göra det här har varit en stor dröm, säger Tusse Chiza.

Se i videon om avslöjandet av Sommarskuggan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.