Åtalade för mordförberedelse i Malmö frias av hovrätt

Publicerad

Hovrätten friar tre män som tidigare dömts för att ha förberett ett mord i Malmö. Även den man som av tingsrätten dömts för att ha gett dem morduppdraget frias av hovrätten, rapporterar Sydsvenskan.

Männen stoppades av polis under en färd i hög hastighet i en stulen Mercedes i juli förra året. En av männen bar skyddsväst och i bilen fanns flera balaklavor och två dunkar bensin. Under efterföljandet hade männen också kastat ut två skarpladdade pistoler genom fönstret.

Hovrätten anser att det finns omständigheter som talar för att de tre männen var på väg att utföra någon form av dåd med inslag av hot eller våld, men inte för att någon skulle dödas. Männen fälls däremot för grovt vapenbrott.

I tingsrätten dömdes de till fängelse i fem år och fyra månader, men nu blir domen i stället fängelse i två år och tio månader. Mannen som av tingsrätten dömdes för stämpling till mord frias helt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.