En man attackerade människor och hundar i centrala Ystad på onsdagskvällen. Foto: TT

Attackerade hundar och människor i Ystad

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan nio på onsdagskvällen larmades polisen till Stora Östergatan i Ystad där en man gav sig på flera personer och deras hundar. När polisen kom på plats hittades en kvinna som blivit slagen och sparkad. Hennes hund fick flera sparkar i huvudet och sprang från platsen.

– Den misstänkte misstänkte hittas av en polispatrull vid Österports torg och kvinnan som misshandlades ska ha blivit undersökt av ambulanspersonalen men inte körd till sjukhus utan hem, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Enligt Evelina Olsson är hunden, en spaniel, skadad men hur allvarligt är oklart.

– Flera vittnen berättar att den fick flera sparkar i huvudet, säger Evelina Olsson.

Den misstänkte mannen beskrivs vara i 20-årsåldern och är omhändertagen, enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård, LPT. Vittnen berättar att han längs sin väg sparkat och slagit på både människor, hundar och föremål längs Östergatan.

Polisen rubricerar i nuläget händelsen som misshandel och djurplågeri alternativt skadegörelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.