Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ayman Kadoura vill veta vad som hände under besöket, och om kliniken gjort allt för att rädda systerns liv. Foto: Hans Larsson/SVT

Trebarnsmamman Maha dog efter plastikoperation i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Ayman Kadouras syster Maha ville göra ett ingrepp på magen hos en plastikkirurgiklinik – men vaknade inte upp efter operationen. Nu vill anhöriga veta vad som hände.

– Vad har ni för rutiner för att misslyckas att rädda min systers liv, säger Ayman.

Det var i tisdags i förra veckan som 49-åriga Maha Kadoura fördes med ambulans till sjukhus i samband med att komplikationer uppstått vid ett besök hos en plastikkirurgiklinik.

Mahas bror Ayman Kadoura berättar att hon ville rätta till magen. SVT Nyheter Skåne har sökt kliniken, som inte vill berätta vad exakt det är för ingrepp de utfört.

– Hon har svullen mage efter ett kejsarsnitt för tjugo år sen, och ville rätta till musklerna, säger Ayman.

När besöket drog ut på tiden blev Mahas make, som väntade utanför, orolig. Han väntade på att få svar, och fick sen höra att Maha hade svårt att vakna.

– De sa att de inte visste att hon hade svårt att vakna, men hur ska hon kunna veta det? Det är läkaren ansvar, säger Ayman.

Kliniken: ”Sitter med egen intern utredning”

Ambulansen förde henne till sjukhuset men hennes liv gick inte att rädda.

Vad som hände där inne på kliniken vet inte familjen. Maha hade diabetes men det är oklart om det påverkade den tragiska utgången. Kliniken Oranos Clinic vill inte ställa upp på en intervju och hänvisar till patientsekretess, men skriver att de med stor sorg tog emot beskedet om att patienten avlidit.

Vi har gått tillbaka till den behandling vi utförde vid vår klinik för att noga granska oss själva. Vi sitter just nu med egen intern utredning.

De skriver också att en medarbetare stängts av i väntan på utredning.

”Gör det för andras syskon”

För familjen är sorgen stor. En älskad familjemedlem finns nu inte med längre. Ayman Kadoura vill veta vad som hände under besöket, och om kliniken gjort allt för att rädda systerns liv.

– Det hjälpte inte min syster. Men jag vill gärna göra det för andras syskon.

Familjen har anmält händelsen till IVO, och det har också upprättats en polisanmälan om dödsfall.

Hör Ayman Kadoura berätta i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.