Foto: Johan Dernelius

”Både på skoj och allvar”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen avgjordes tävlingen SM i grässlalom på Brösarps backar.

För fjärde året i rad arrangerades tävlingen på Österlen. I år deltog drygt ett 60-tal tävlande, vilket innebar att nummerlapparna tog slut. Sommarvärmen lockade även drygt 300 åskådare.

– Det är både kul att öva sporten och titta på. Det finns inte många tävlingar som är både på skoj och allvar, säger Fabian Rimfors, arrangör och initiativtagare.

Tanken är att om man gillar skidåkning så ska man tillfredsställas även under sommaren och tävlingen lockar både barn och vuxna.

Hoppas på erkännande

Vinnare blev 20-årige Edvard Nord från Linköping, som tävlar för Norrköpings SK. Han har vunnit samtliga fyra år som tävlingen funnits.

– Det var tufft, men i finalen vann jag överlägset. Jag åker alpint också så jag har väl en väldigt bra grund från det. Det är helt olika typer av tävling. Det här är mer en folkfest och det är roligare tävlingar, men alpint har sin charm det med, säger Edvard Nord.

Nu hoppas man på att Riksidrottsförbundet godkänner så att det blir en officiell sport. Ett steg i den riktningen är att nästa års tävlingar hålls i Norrköping och kommer då ingå i SM-veckan.

– Jag satsar på seger nästa år med så jag ser till att hålla sviten vid liv. Jag hoppas det blir större i Sverige, det vore ju kul att bli lite erkänd, säger Edvard Nord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.