Sol och regn i helgen för skåningarnas del. Foto: Hasse Holmberg/Johan Nilsson/TT

Både parasoll och paraply i Skåne till helgen

Publicerad

I Skåne och Blekinge fortsätter det att vara ett normalt sommarväder för årstiden, med växlande molnighet, sol ibland och regn ibland. Inget stabilt högtryck är i sikte.

– Imorgon blir det fortsatt växlande molnighet i Skåne och Blekinge. Räkna med regnskurar och kanske lite åska, säger Deana Bajic, SVT:s meteorolog, till SVT Nyheter Skåne.

En del skurar bildas även under fredagen på många håll i landet. Landets varmaste luft finns i västra Götaland och västra Svealand.

– På lördag fortsätter det blandade vädret med solglimtar och det bildas det mer regnskurar. Eventuellt kan det även bli åska, säger Deana Bajic.

Fortsatt ostadigt

Helgens temperaturer varierar mellan 18-23 grader. Störst solchans finns det ut med kusterna.

– På söndag blir det soligt framför allt i västra Skåne men det blir även en del regnskurar, säger Deana Bajic.

Är det något stabilt högtryck på väg in över södra Sverige?

– Tyvärr inte! Det omväxlande vädret kommer fortsätta även under nästa vecka. Sen får vi se hur det blir senare i veckan, säger SVT:s meteorolog Deana Bajic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.