• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen bedömer fallet från taket som en olyckshändelse. Foto: Mikael Nilsson

Tioårig flicka död efter fall från Kyrkskolans tak i Svedala

Uppdaterad
Publicerad

En 10-årig flicka föll under söndagskvällen från Kyrkskolans tak i Svedala och skadades allvarligt.

– Vi har under morgonen fått föräldrarnas tillåtelse att gå ut med att hon har avlidit, säger Lise-lott Nilsson, områdeschef för grundskolan i Svedala.

Under morgonen informerades personalen om händelsen och kristeam finns på plats för att möta eleverna.

– Vi har också varit i kontakt med kyrkan och kommer att ha ett minnesrum på skolan, säger Lise-lott Nilsson.

Ändrat skoldagen

Hon berättar att föräldrarna kommer att meddelas under dagen för att de ska kunna ta emot sina barn när de kommer hem från skolan.

– Vi har ändrat skoldagen så att eleverna ska ha vanliga lektioner istället för andra aktiviteter som vi planerat, säger Lise-lott Nilsson.

Ambulans och räddningstjänst larmades till platsen vid 20-tiden på söndagskvällen. Flickan ska ha fallit från gymnastikhallens tak.

– Det är ett fall på kanske tio meter. Det är allvarligt, säger Arly Jensen, räddningsledare vid Räddningstjänsten i Svedala.

Känt problem med takspring

Det är inte första gången som barn är uppe på skolans tak, enligt räddningstjänsten.

– Det är ett känt problem att barn och unga är där och springer, säger Arly Jensen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.