Polisen misstänker att glaset placeras ut nattetid. Bilden är en genrebild. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Krossat glas gömdes i sand på lekplats – barn skadade sig

Uppdaterad
Publicerad

En treårig flicka skadade sin fot efter att ha trampat på en krossad glasflaska på en lekplats i Malmö. Det här var det femtonde larmet om krossat glas som har placerats ut i sand i Malmö sen innan årsskiftet.

Olyckan inträffade på fredagskvällen i Beijers park i Malmö. Lekplatsen är populär bland barnfamiljer och ligger i samma park där SVT spelar in barnprogrammet Sommarlov.

– Vi misstänker att det är samma person eller personer som har placerat ut krossat glas på olika platser i Malmö, säger Nils Norling, presstalesperson region Syd.

Flickan är den första som har blivit skadad i samband med att krossat glas har upptäckts i sand. Senast 13 juli anträffades krossat glas i Västra hamnen på beachvolleyplanerna men ingen blev skadad vid det tillfället.

Polisen har inget att gå på

– I nuläget finns det ingen misstänkt , säger Nils Norling.

En polisanmälan har gjorts och händelsen rubriceras som vållande till kroppskada.

– Det här får inte fortsätta. All information är viktig för att vi ska kunna inleda en förundersökning och därför efterlyser vi fler vittnesuppgifter, säger Nils Norling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.