En aluminiumbåt och en ribbåt kolliderade utanför Skanörs hamn Foto: Mikael Nilsson

Båtkollision utanför Skanör – pojke allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Två privatbåtar kolliderade en bit utanför Skanörs hamn på fredagseftermiddagen. Totalt var tio personer inblandade i olyckan.

Två pojkar skadades i olyckan och är förda till land för att vårdas av ambulanspersonal. En pojke ska vara allvarligt skadad, uppger Region Skåne.

– En person var medvetslös, sade Torbjörn Krokström, inre befäl på räddningstjänsten syd, i ett initialt skede.

Olyckan inträffade en bit utanför Skanörs hamn, men detaljer kring olyckan är ännu oklara. Enligt polisen är de inblandade ungdomar under 18.

– Vi har fått uppgifter om att det var en aluminiumbåt och en ribbåt inblandade i olyckan, säger Fredrik Hermansson, assisterande räddningsledare på sjö- och flygräddningscentralen.

Foto: Mikael Nilsson

Misstänker brott mot sjölagen

De inblandade kunde själva köra båtarna i land för att få hjälp av räddningspersonal.

Räddningstjänsten är på plats med fyra fordon samt två ambulanser. Även polis och sjöräddningsenheter är på plats med helikopter.

– Eftersom det är konstaterad kroppsskada på två personer kommer vi upprätta en anmälan om vållande till kroppsskada. Man misstänker att någon av båtförarna har kört sitt fordon på så sätt att man skadat personer, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisen.

Stort räddningspådrag i Skanörs hamn efter en kollision mellan två båtar. Foto: Kristian Åkergren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.