Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Amir Ghoreishi och Arezo Jafari med deras son Darian som föddes på en kvart. Hör paret berätta om den plötsliga hemmafödseln i klippet. Foto: Lilian Muhsin/SVT

Darian i Malmö föddes på en kvart – pappa fick agera barnmorska

Publicerad

Malmöparets tredje son var så ivrig att komma ut att inte ens ambulansen hann i tid. Arezo Jafari fick föda ensam i sängen med pappa Amir Ghoreishi som barnmorska.

– I samma veva vaknade vårt andra barn, hoppade runt i sängen och sa ”titta, där är en bebis!”, berättar han.

Malmömakarna Arezo Jafari och Amir Ghoreishi hade förberett sig för en vanlig förlossning men fick plötsligt räkna med att föda hemma när bebisen Darian kom så snabbt att inte ens ambulansen hann med. 

– Vi ringde 112 så jag tänkte, okej, jag kommer att föda i ambulansen och ha vårdpersonal där som kan hjälpa till. Men när jag kände hur värkarna blev mer och mer, och jag inte kunde stå på mina fötter insåg jag att jag måste hantera det som ska komma, säger Arezo Jafari.

– Jag pratade med min fru och såg att det är ett huvud mellan hennes ben, det var helt sjukt, säger Amir Ghoreishi. 

I videon kan du höra parets berättelse om födseln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.