Foto: TT

23-åring häktad för mordet på Professorsgatan i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En man i 23-årsåldern häktades på fredagen för mordet på Professorsgatan i tisdags. Han är på sannolika skäl misstänkt för att ha skjutit ihjäl en man i stadsdelen Hermodsdal i Malmö

Måndagen den 3 december blev en person skjuten till döds på Professorsgatan i området Hermodsdal i Malmö.

Polisen larmades till platsen vid halv åtta-tiden på måndagskvällen och fann då en skottskadad man i 20-årsåldern liggande på trottoaren. Han fördes till sjukhus med ambulans, men hans liv gick inte att rädda.

På tisdagen anhölls en man på sannolika skäl misstänkt för mordet. På fredagseftermiddagen häktades mannen av tingsrätten.

– Han blir häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är det högre beviskravet. Det är helt enkelt sannolikt att den här personen gjort det. Närmare vad som ligger till grund för misstankarna vill jag inte säga något om, säger kammaråklagare Tomas Olvmyr till SVT.

Ytterligare en misstänkt

På torsdagen greps ytterligare en man som misstänks för delaktighet i mordet. Han är nu anhållen skäligen misstänkt för mord. Senast på lördag klockan 12 ska åklagaren besluta om den personen ska begäras häktad eller släppas fri.

– Det finns konkreta skäl som talar för att han varit en gärningsman men inte heller här vill jag gå in på närmare detaljer om vad dessa är, säger Tomas Olvmyr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.