Liberalerna i Lund har efterfrågat ett förbud mot Tiktok. Förslaget är nu nedröstat. Foto: TT

Beslutet: Inget förbud mot Tiktok på kommunens mobiler i Lund

Uppdaterad
Publicerad

Under våren höjde Liberalerna i Lund rösten för att förbjuda Tiktok på kommunanställdas telefoner. Men förslaget röstades ner av kommunstyrelsen och i stället bollas frågan vidare till regeringen, rapporterar Sydsvenskan.

Liberalerna anser att appen Tiktok bör förbjudas av säkerhetsskäl och lämnade därför in en skrivelse till kommunstyrelsen under våren.

Förra veckan togs förslaget upp i Lunds kommunstyrelse, men Socialdemokraterna, Moderaterna, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna röstade nej. Nu ska de vända sig till regeringen och efterfråga nationella riktlinjer för hur appar som Tiktok ska hanteras.

Redan under våren ville kommunen ha nationellt stöd i hur de skulle tänka kring appen. Se mer i videon nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I Lunds kommun finns det inget planerat förbud mot Tiktok. Här förklarar digitaliseringschefen Johan Frithiof-Karlberg varför. Foto: SVT/Gorm Kallestad/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.