Hässleholms kommunfullmäktige Foto: SVT

Beslutet om poster i Hässleholm skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inget beslut om vilka som skulle tillträda som förste och andre vice ordförande i Hässleholms kommunfullmäktige. Måndagskvällens sammanträde krävde votering i frågan om avgörande men beslutet röstades ned med en rösts marginal.

Det var upplagt för ommöblering i Hässleholms kommunstyrelse när det under måndagskvällen skulle tas beslut om vilka personer som skulle sitta på förste och andre vice ordförandeposten. Men flera partiföreträdare yrkade på att frågan skulle skjutas upp till senare tillfälle och efter en omröstning blev så fallet.

Moderaternas ordförande i Hässleholm, Pär Palmgren (M), var först upp med att föreslå att ärendet hanterades vid ett senare tillfälle.

– Vi har under en tid haft ett väldigt oklart parlamentariskt läge och vi i Alliansen har därför tagit kontakt med de rödgröna i syfte att få till en lösning för kommunens bästa. Så under pågående samtal vill vi bordlägga samtliga val av viceordföranden här ikväll, sade Pär Palmgren (M) under ett anförande i Hässleholms kommunstyrelse.

Socialdemokraternas Lena Wallentheim (S), medgav att det pågick diskussioner men ville trots det att frågan skulle behandlas under kvällens möte.

– Det har varit kallat till ett möte med de rödgröna för att se om vi kan hitta en lösning på den parlamentariska situationen som har uppstått här i Hässleholm. Vi har inte särdeles kommit sådär jättelångt ännu och vi har också sagt att vi är öppna för samtal, sade Lena Wallentheim (S) under mötet.

– Positionerna måste tillsättas för att kunna komma vidare, fortsatte hon.

Det är ännu inte bestämt när nästa omröstning i frågan om vice ordförandeposterna i Hässleholm kommer att hållas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hässleholmspolitiken

Mer i ämnet