En lastbil körde av på E65 utanför Börringe Foto: Mikael Nilsson

Besvärligt väglag i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Ett kraftigt snöfall under förmiddagen gör att det är halt på vägarna i delar av Skåne. Trafikverket uppmanar trafikanter att vara extra försiktiga.

I Skåne har det snöat kraftigt under förmiddagen vilket gör att väglaget är besvärligt. Trafikverket varnar för halka och flera trafikolyckor har inträffat i Sydsverige under morgonen och förmiddagen.

Vid elvatiden larmades polisen om en olycka på E65 i höjd med Börringe i Svedala i Skåne där en lastbil kört av vägen. Polisen rapporterar om stor trafikpåverkan och långa köer på platsen.

Ungefär en halvtimme tidigare inträffade en singelolycka på riksväg 30 i höjd med Bredhult. Föraren har förts med ambulans till sjukhus, och ska vara vaken och talbar.

En personbil körde in i räcket och därefter ner i diket på E22 i höjd med Hörby strax efter 13. Där är skadeläget ännu okänt.

Trafikverket uppmanar till försiktighet

Trafikverket uppmanar trafikanter att vara extra försiktiga.

– Det är väldigt halt. Men det är svårt att se med blotta ögat, det har snöat och regnat om vartannat, vilket skapar en del utmaningar, säger Joanna Ljunggren, presstalesperson på Trafikverket.

”Folk är försiktiga”

SOS Alarm i Malmö har än så länge inte märkt av en stor ökning av uttryckningar.

– Det brukar vara värre när det är ishalka. Det är lättare när man ser snön och då verkar det som att folk är mer försiktiga, säger Gunilla Jensen, informatör på SOS Alarm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.