Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I stället för den intima parningsakten ser det nu ut som att julbockarna kysser varandra i Kävlinge. Se invånarnas reaktioner i klippet. Foto: Otto Johansson/SVT

Besvikelse över ”kåtbockarnas” kyss i Kävlinge

Uppdaterad
Publicerad

Redan första gången julbockarna ställdes ut i Solanumrondellen i Kävlinge sattes de ihop i en intim parningsakt. Enligt invånare ska det skett även i år. Men på tisdagen kysstes bockarna snarare, vilket möttes av viss besvikelse.

De har blivit en jultradition i Kävlinge. Bland invånarna som SVT Nyheter Skåne pratade med under tisdagen är duon uppskattad oavsett position, även om flera uttrycker en viss besvikelse över att de nu står bredvid varandra.

Bockarna har ställts ut sedan 2015 och varje år har någon sedan flyttat på dem. Vid ett par tillfällen har bockarna även fått mystisk tillökning när det dykt upp småbockar intill dem.

Se invånarnas reaktioner och hur det sett ut tidigare år i klippet ovan.

Så här har det sett ut tidigare år i Kävlinge. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.