Foto: Tove Hansson

Betongkloss föll från bygge – område i Malmö spärrades av

Uppdaterad
Publicerad

Tisdagens kraftiga blåsväder har ställt till det på flera håll i. Vid lunchtid ramlade en betongkloss ned på ett hustak i närheten av konsthallen i Malmö och under eftermiddagen riskerade ett terrasstak från ett höghus i Hyllie att ramla ned till marken.

Vid 12-tiden larmades räddningstjänst och polis till ett husbygge i centrala Malmö.

– Vad det verkar som har en lyftkran börjat snurra i blåsten, och en betongkloss har då lossnat från kranen och ramlat på hustaket, säger Kim Hild, presstalesperson hos polisen.

Både polis och räddningstjänst befann sig på platsen och polisen spärrade av Pildammsvägen från Carl Gustavs väg till Malmö opera.

– Vi inväntar nu byggarbetare som ska se efter vad som har hänt och hur det ska lösas. Avspärrningen är en säkerhetsåtgärd, sa Måns Krook, inre befäl vid räddningstjänsten Syd vid 12.30-tiden.

Straxt efter 13 hade byggarbetare förankrat klossen och polisen kunde häva avspärrningen.

Ingen har kommit till skada i samband med händelsen.

Tak riskerade att falla från höghus

Vid 15-tiden orsakade stormvädret ytterligare skada. Ett terrasstak vid Hyllie Boulevard riskerade att blåsa bort och falla till marken.

– Terrassen ligger högt upp och taket riskerar att blåsa bort, därför har man spärrat av platsen nedanför, säger Anna Göransson, presstalesperson hos polisen.

På samma gata som spärrats av blåste vid 14-tiden ett plank ner till marken.

När Marcus Åkerman väntade på bussen blåste ett plank ner. Foto: Marcus Åkerman

SMHI har under tisdagen utfärdat en klass 1 varning för mycket hårda vindbyar. De kraftiga vindarna förväntas avta under eftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.