Ingen är frihetsberövad för mordet på 16-årige Ahmed Obaid.

Bevisen håller inte – häktningen hävd

Uppdaterad
Publicerad

Den 23-åring som suttit häktad misstänkt för mordet på Ahmed Obaid har överklagat till hovrätten. I veckan hävdes häktningen.

Den 23-årige mannen är fortfarande misstänkt för medhjälp till mordet på 16-årige Ahmed Obaid, men efter att häktningen hävts har misstankegraden blivit lägre, skriver Sydsvenskan.

Enligt åklagare Jeanette Sprimont finns det en viss risk att 23-åringen försöker förstöra utredningen, men hovrätten anser att bevisen mot mannen inte är tillräckligt övertygande. Mannen är dock inte på fri fot. Efter att hovrätten hävt häktningen förflyttades mannen till ett fängelse. Mannen har sedan tidigare ett fängelsestraff på tre år som han ännu inte har börjat avtjäna.

Enligt åklagaren fortsätter utredningen i samma takt takt som tidigare, men tre utredare från nationella operativa avdelningen har nyligen lämnat spaningsgruppen för att utreda terrordådet i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.