Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När Justin Bieber kommer till Malmö sätter Skånetrafiken in ett 15-tal extra pågatåg. Öresundstågen till Köpenhamn förlängs. Foto: Johan Nilsson/TT

Extra tåg sätts in under intensiv konserthelg

Uppdaterad
Publicerad

Två världsstjärnor uppträder i helgen på varsin sida Öresund. Förutom Justin Bieber på Big Slap i Malmö, ger brittiska singer-songwritern Ed Sheeran konserter i Köpenhamn. Det blir stort tryck på kollektivtrafiken, och extratåg sätts därför in.

På Skånetrafiken har man tagit höjd för detta, säger Magnus Andersson, tillförordnad chef för affärsområde tåg. 

– Man kan förvänta sig stort resande de här dagarna, både i Köpenhamn och i Malmö. Men vi har förberett oss genom att sätta in extra vagnar till Köpenhamn och extra pågatåg på sträckorna Ystad, Eslöv och Helsingborg. 

Väntas bli publikrekord

Justin Bieber väntas slå pubikrekord i Malmö med runt 30 000 besökare på fredag. På Skånetrafiken känner man sig dock trygg tack vare erfarenheterna från andra stora evenemang. 

–  Det finns många evenemang inom Malmöfestivalen som krävt extra planering. Det har varit många konserter och idrottsevenemang i Hyllie. Lundakarnevalen har också inneburit att vi planerat om trafiken och att vi tänker nytt, säger Magnus Andersson.

I klippet ovan berättar Skånetrafiken de extra insatserna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer