Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På fredag uppträder Justin Bieber i Malmö. Foto: TT

Världsartisten Justin Bieber på besök – en bra affär för Malmö

Publicerad

I helgen gör Big Slap comeback efter tre års paus på grund av pandemin. Det är stora namn som kommer fylla Malmös kvällar med musik, som till exempel Justin Bieber, Martin Garrix och Black Eyed Peas.

Nyhamnen är Malmös nya tillfälliga evenemangsplats, i väntan på bostäder som kommer byggas där. Men enligt kommunalråd Andreas Schönström (S) dröjer det flera år till, men han är nöjd över att kunna använda platsen till evenemang så länge.

– Dels är det bra för att vi kan väcka intresse i malmöborna för den nya stadsdelen Nyhamnen och dels för att vi nu har möjligheten att välkomna mycket större artister än tidigare som kräver lite mer utrymme, säger Andreas Schönström (S).

Grundaren av Big Slap, Ali Eftekhari, tycker att det har varit en utmaning att skapa en festival på en helt ny plats.

– Tack vare att vi har bra människor runt omkring oss och att polisen och Malmö stad har stöttat oss så känns det nu som vi är rätt på det, säger han.

Satt Malmö på kartan

– När vi kan få hit artister som Justin Bieber konkurrerar vi plötsligt med de stora europeiska städerna som Berlin, Amsterdam och London, säger Andreas Schönström (S).

Han räknar med att evenemanget kommer att ge tiotals miljoner i intäkter till stadens besöksnäring varje dag som arrangemanget pågår.

– En välkommen injektion till besöksnäringen som har gått på knäna under två år nu på grund av pandemin, säger Andreas Schönström (S).

Fredag: Justin Bieber, Black Eyed Peas, Wizkid, Ckay, Newkid, DJNeyey.

Lördag: Martin Garrix, Dimitri Vegas and Like Mike, Timmy Trumpet, Otto Knows och Lost Frequencies.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer