Foto: Jens Christian

Bil körde från polisen – voltade

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till onsdag uppmärksammade polisen ett fordon som körde okontrollerat i centrala Bromölla. När polisen försökte stanna bilen tryckte föraren på gasen – och bara minuter senare hade bilen voltat, och föraren smitit från platsen.

Larmet om olyckan inkom strax efter midnatt, natten till onsdag.

– Vi hade en polispatrull ute som tyckte att bilen körde märkligt, därför ville vi stoppa fordonet, säger Emil Johnsson, inre befäl på polisen i Kristianstad.

Polisen försökte stanna fordonet och körde inledningsvis efter. Efterföljandet avbröts snart, då bilen började köra i hög hastighet.

– Vi släpper den ur sikte, när vi bara en kort stund senare kommer ikapp ser vi att bilen voltat.

Bilen hade hamnat på taket på Skolvägen i Bromölla. Två av bilens passagerare var kvar på platsen och fick köras hem av polisen. Föraren hade smitit från platsen.

Ambulanspersonal var inledningsvis på plats men inget har behövt åka in till sjukhus.

– Ingen har skadats i samband med olyckan, säger Emil Johnsson, inre befäl på polisen i Kristianstad.

Föraren är fortfarande på fri fot. Denne är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och smitning. Bilen har bärgats från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.