Visa alla (3)

Sprängd bil saknar koppling till tidigare händelser i Lund

Publicerad

En bil sprängdes tidigt på fredagsmorgonen på Gunnesbo i Lund. Ingen skadades i samband med detonationen, men flera bilar och garagelängan fick skador.

Vid klockan 4.30 ringde flera lundabor till polisen angående en hög smäll. När patruller kom till platsen kunde man konstatera att en bil hade sprängts.

– Nationella bomskyddet har varit där och säkrat platsen, säger Jimmy Modin, polisens presstalesperson.

– Vi vet inte än vad det är som exploderat, men det har varit en rejäl smäll som hörts vida omkring.

Polisen är intresserad av alla vittnesmål och vill gärna komma i kontakt med personer som rört sig i området vid tiden före detonationen.

Stora skador

Platsen, som ligger på Arkeologvägen i området Gunnesbo i Lund, spärrades av och kriminaltekniker undersökte platsen under dagen.

Utöver skador på den sprängda bilen, blev det även skador på andra bilar som stått parkerade i närheten, likaså på själva garagelängan. Den sprängda bilen kommer att bärgas från platsen för vidare undersökning.

Ingen person skadades och ingen är gripen för brottet.

Isolerad explosion

Polisen rubricerar morgonens händelse på Gunnesbo som allmänfarlig ödeläggelse.

I nuläget ser polisen inget samband mellan detonationen på Arkeologvägen och tidigare händelser i Lund. Ärendet utreds som en isolerad händelse.

Under dagen kommer polisen att ha en hög närvaro och tillgänglighet i Gunnesbo-området och polispersonal kommer även att finnas på plats på Stortorget i centrala Lund för att ta emot tips och information om händelsen från allmänheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer